Ossenhaas

lamsbout.nl

De rug van een rund, wordt de ossenhaas genoemd. Ossenhaas is erg makkelijk te bereiden, het is binnen een uur klaar en ziet nog is fancy uit ook. Daarom deel ik vandaag met jullie een lekker recept wat ossenhaas bevat. Dit recept is geschikt voor ongeveer 6 personen.

Recept 1: Ossenhaas met pittige jus

  • Ingrediënten en benodigdheden ossenhaas:
  • 1 kilo ossenhaas
  • Handjevol peterselie
  • Handje vol koriander
  • Handje vol bieslook
  • 1 rode ui
  • Snufje zout
  • Snufje peper
  • Snufje pitte paprika poeder
  • Geraspte parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Braadpan
  • Koekenpan (het liefst een grote zodat er meerdere vleesstukken in passen)

Ingrediënten en benodigdheden pittige jus:

  • • 2 rode uien
  • • 2 teentjes knoflook
  • • 3 eetlepels mosterd (scherp)
  • • 4 eetlepels tomatenketchup
  • • Snufje zout
  • • Snufje peper
  • • Theelepel chilipoeder
  • • Kleine theelepeltje nootmuskaat
  • • 1 eetlepel pittige paprika poeder
  • • 1 eetlepel sambal oelek
  • • 1 kruidnagel
  • • 1 laurierblaadje
  • • 1 grote eetlepel maizena
  • • Braadpan

Bereidingswijze ossenhaas:

We beginnen eerst met de oven voor te verwarmen op 200 graden. Daarna snij je de rode ui in stukjes en hak je de peterselie, koriander en bieslook fijn. Doe dit in een pan en voeg er 2 eetlepels olijfolie bij. Pak de 2 teentjes knoflook en snij ze fijn. Zorg ervoor dat het vuur laag blijft. We gaan ondertussen beginnen met het snijden van de ossenhaas. Je kan de ossenhaas snijden in 6 stukken of in minder, de hoeveelheid is naar keuze. Zorg er wel voor dat de dikte ongeveer 1 tot 2 cm is. Als het vlees nat is dan dep je het droog met wat keukenpapier. Pak nu de olijfolie en besmeer de stukken vlees. Doe daarna een snufje zout, peper en paprikapoeder op de vlees stukken en bak ze daarna in een koekenpan. Laat de kanten ongeveer bakken voor ongeveer 2 tot 3 minuten aan elke kant. Wanneer ze klaar zijn met bakken, leg je vervolgens het vlees op een bakplaat en bestrooi je elk stuk met de geraspte kaas. Doe dit daarna in de oven en laat het zitten voor ongeveer 10 min. Daarna ben je klaar om het te bereiden met de zelfgemaakte jus.

Bereidingswijze pittige jus:

We beginnen eerst met het snijden van de uien. Nadat je dit hebt gedaan, braad je de uien op een laag vuurtje. Ondertussen pers je de teentjes knoflook en gooi je dit bij de uien. Doe een grote eetlepel maizena in een kommetje en voeg er een beetje water bij. Giet in de pan ongeveer iets minder dan een liter water en voeg de maizena mix erbij. Voeg de rest van de specerijen erbij en laat het ongeveer een halfuur borrelen zodat het de jus van structuur dik wordt. Als je de jus steviger wilt hebben dan laat je het koken zonder deksel.

Serveertip: Dit recept is nog lekkerder met wat gestoomde aardappelen. Wat er ook goed bij past is een lekker koud wit wijntje.

Probeer ook eens

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders